Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı
Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı
Blog Article
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanların en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Yeni örgülarda makul yüksekliğe sahip binaların yangın merdiveni yapmasının mecburi evetğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. Standart yangın çıkışı ve bapsına malik olan binalarda yangın merdivenleri bina çekimına dahil edilir.
Yangın Kapısı, müstacel durumlarda binadan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve ölümlü hayatını bel kemiği düzlük, bünyeların en önemli unsurlarından biridir.
Binalarda muayyen standartlarda önem alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Yangın vakaları biröte konstrüksiyonda en pıtrak zıtlaşılan ve önemli tehlikelere erkân heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün ömür ve çdüzenışma alanlarında eminğin sağlamlanması amaçlanır.
Yangın bapsı fiyatları modellere için bileğhizmetmektedir. Metanet, bakım ve tamirat kolaylığı ve estetik açısından her bir malzemenin diğerine göre sunmuş olduğu avantajlara rabıtalı olarak yeni kapı montaj projeniz için farklı modeller arasından intihap yapabilirsiniz.
Bir strüktürda veya katlarında bulunan her kullanıcı kucakin, öteki kullanıcıların tasarrufında olan odalardan Yangın Kapısı Fiyatları yahut mekânlardan geride bırakmak zorunda kalınmaksızın, bir çışitaa yahut çıkışlara aracısız erişim sağlamlanması gerekir.
Yangın merdivenleri örgülırken rahatliği konutlarda 80cm, topluma celi konstrüksiyonlarda 120cm, yüksek katlı büro binalarında 90cm koskocamanliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları genliği 180cm’den az olmamalıdır.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına için makul yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) belirli durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda mukannen bir müddet ısı ve alev intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.
Yangın bapsı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da malum bu kollar alışılagelen kapı kolu kabilinden olabilir.
Yangına dayanıklı göz kapıları 1 zaman ile 2 vakit arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden esaslamışsa dışarıya, haricen başlamışsa dâhileriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-emtia kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini katkısızlar.